Πασχαλινή γιορτή από την Ένωση Ποντίων «Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»
Την Κυριακή 17 Απριλίου η Ένωση Ποντίων «Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» πραγματοποίησε Πασχαλινή γιορτή, όπου η μουσικολόγος και μέλος του Δ.Σ. Δέσποινα Κανάκη-Χρυσοχοΐδου παρουσίασε με γλαφυρότητα τα ποντιακά ήθη και έθιμα της Σαρακοστής, της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, προβάλλοντας ταυτόχρονα σχετικό οπτικό υλικό.
Κυρίες του συλλόγου παρουσίασαν πρωτότυπες, χειροποίητες δημιουργίες τους και παιδιά του συλλόγου έκαναν πασχαλινές χειροτεχνίες. Ακολούθησε κέρασμα με παραδοσιακά εδέσματα που συνόδευσαν το κρασί και το τσίπουρο. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό ποντιακό γλέντι, με το Γιάννη Φωτιάδη στη λύρα, το Φώτη Κοζυράκη στο τραγούδι και τον Περικλή Κατσώτη στο νταούλι.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο τ. Δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Ν. Σμύρνης κ. Γιώργος Κουτελάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ. Κωστής Αναγνωστόπουλος και η κα Δεκούλου Μαρίνα, η πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών
κα. Ελευθεριάδου Ειρήνη και ο Καρπάθιος συγγραφέας και ποιητής κ. Κανάκης Γιώργος.
Σχόλια