Η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από τη Γλυφάδα κόντρα στον Πανιώνιο στο μπάσκετ, πρεμιέρα με ήττα στη Β' Φάση για την ομάδα πόλο
Ο Πανιώνιος γνώρισε την ήττα με 75-80 από την ΑΕΚ για τη 19η αγωνιστική της Greek Basket League, σε ένα παιχνίδι όπου έμεινε πίσω στο σκορ με 22 πόντους κι όμως κατάφερε να το διεκδικήσει στα ίσια στο φινάλε.
Η "Ένωση" είχε τα ηνία στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, βρήκε διψήφιες διαφορές και έδειχνε πως θα περάσει άνετα από τη Γλυφάδα, όμως η αντεπίθεση του Ιστορικού στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στην τέταρτη περίοδο άλλαξε τα δεδομένα. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη κατάφερε να φτάσει το παιχνίδι ακόμη και στους 3 πόντους (73-76, 75-78), όμως με 12'' να μένουν για τη λήξη, οι δύο βολές του Χαμπ και το άστοχο τρίποντο του Μπράουν τελείωσαν την αναμέτρηση.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Χαμπ με 17 πόντους, με τον Χέιλ να τον ακολουθεί στους 16. Από την πλευρά των "κυανέρυθρων", εξαιρετικός κόντρα στην πρώην ομάδα του ήταν ο Κέντρικ Ρέι με 18 πόντους, ενώ 15 με 8 ριμπάουντ είχε ο Νόκο.
Με την ήττα αυτή ο Πανιώνιος έπεσε στο 9-10 και είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ η 3η ΑΕΚ πήγε στο 11-8.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-28, 29-51, 49-65, 75-80
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λυκογιάννης): Γούλριτζ 9 (8 ριμπάουντ), Ρέι 18 (4/5 τρίποντα), Ντέιβις 8 (4 ριμπάουντ), Μπράουν 7 (1/5 τρίποντα), Νόκο 15 (8 ριμπάουντ), Μιλεντίγιεβιτς 3 (1/2 τρίποντα), Τσαλμπούρης 2, Κακλαμανάκης, Σαλούστρος, Κάναντι 8 (1/6 τρίποντα), Δημητρακόπουλος, Γκίκας 5 (1/2 τρίποντα)
ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκρέι 11 (1/1 τριποντο, 8 ριμπάουντ), Χαμπ 17 (3/7 τρίποντα, 4 ασίστ), Μπράις 12 (1/3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Νετζήπογλου 5 (1/1 τρίποντο), Γκόλντεν 8 (7 ριμπάουντ), Σκορδίλης 6 (3 ριμπάουντ), Καράμπελας 3, Φλιώνης 2, Νικολάου, Ομπιέσε (5 ριμπάουντ), Κουζέλογλου (4 ριμπάουντ), Χέιλ 16 (2/4 τρίποντα, 5 ασίστ)
Η ανδρική ομάδα πόλο ηττήθηκε με 9-8 στη Νέα Σμύρνη από τον Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Β' Φάσης στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1.
Το ματς ήταν από την αρχή πολύ ανταγωνιστικό με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται το προβάδισμα. Στο τέλος της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +1 (7-6), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με πολύ καλή άμυνα και επίθεση στο τελευταίο οκτάλεπτο ανέτρεψαν το σκορ και πήραν το... τρίποντο με 9-8.
Η νίκη αυτή έφερε τον Απόλλωνα Σμύρνης στην τρίτη θέση μαζί Πανιώνιο και Παναθηναϊκό (έχει αγώνα λιγότερο) να ισοβαθμούν με 36 βαθμούς.
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-1, 3-2, 1-3
Σχόλια