Εκλογικά

''Δικαίωμα ψήφου σε όλους τους Έλληνες!''. Γράφει η Ζωή Ράπτη,Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος στη Ν.Δ

                                                        Δικαίωμα ψήφου σε όλους τους Έλληνες!

Της Ζωής Ράπτη Δικηγόρου, LLM*

Οι Έλληνες πρέπει να έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές. Μια αυτονόητη διαπίστωση, που δυστυχώς, πρέπει να υπενθυμίζεται και να διατυπώνεται εμφατικά στις ημέρες μας. Αυτή την περίοδο που έγινε πολύς λόγος για τον εκλογικό νόμο και το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ προσπαθούν να χρονοτριβήσουν, να αναβάλλουν ή και να ματαιώσουν τα αυτονόητα. Θέλουν να μην καταστεί δυνατό για τους Έλληνες που ξενιτεύτηκαν πρόσφατα ή παλαιότερα να ψηφίζουν στις εκλογές που θα διεξάγονται εδώ. Ο λόγος είναι προφανής: φοβούνται τους ομογενείς επειδή δεν τους ελέγχουν.

Η Νέα Δημοκρατία, πιστή στο πατριωτικό της καθήκον και συνεπής με τις ήδη διατυπωθείσες θέσεις της προωθεί με κάθε πρόσφορο μέσο την απόκτηση της δυνατότητας από τους ομογενείς μας να ψηφίζουν.

Όμως, η αμηχανία αλλά και ο πανικός της συγκυβέρνησης για το ενδεχόμενο να αποκτήσουν, όπως και το δικαιούνται άλλωστε, οι Έλληνες του κόσμου ψήφο στις τοπικές, ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές είναι τόσο μεγάλος ώστε έφτασαν στο σημείο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (όπως ο κ. Μπάρκας) να συνδέουν αυτή την ιερή υποχρέωση του κράτους με τα χρέη που είχαν τα μεγάλα κόμματα στην Ολυμπιακή για τη μεταφορά ψηφοφόρων!

Αυτό το οικτρό, άκαιρο αλλά και χαμηλής ποιότητας επιχείρημα φανερώνει μόνο ένα πράγμα: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θεωρούν δεδομένη την εκλογική αποδοκιμασία τους από τους Έλληνες του κόσμου. Αυτό είναι το μοναδικό σημείο της ανάλυσής τους που έχουν δίκιο. Η συγκυβέρνηση των πολλαπλών και παταγωδών αποτυχιών μπορεί να «πείσει» μόνο εκείνους που ελέγχει ψυχολογικά διά των διαφόρων εξυπηρετήσεων (διορισμών και άλλων τινών). Οι ελεύθερα σκεπτόμενοι εκλογείς, εκείνοι που σκέφτονται την πατρίδα, την εκτιμούν και θέλουν να εμπιστευθούν την διακυβέρνησή της σε υπεύθυνους και ικανούς πολιτικούς είναι βέβαιο ότι θα καταψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσει να ναρκοθετήσει τη διαδικασία, υπάρχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Την Τέταρτη 7 Ιουλίου υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση να έχουν δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές οι πολίτες που διαμένουν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λογαριασμός για τα πεπραγμένα εκάστου έρχεται...

* Η Ζωή Ράπτη είναι Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος στη Ν.Δ

 

 

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια