Δημοτικά

Δελτίο Τύπου για την Συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη 9/3/2021

Δελτίο Τύπου 

Χθες το απόγευμα, 9 Μάρτη, χιλιάδες κάτοικοι της #Νέας_Σμύρνης, πολίτες όλων των ηλικιών, συλλογικότητες και σωματεία εργαζομένων έστειλαν καθαρό και δυναμικό μήνυμα σαν απάντηση στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που σημειώνονται εδώ κι ένα χρόνο σε διάφορες γειτονιές της χώρας. Αποκορύφωμα υπήρξαν οι ξυλοδαρμοί στην κεντρική Πλατεία της πόλης μας. Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στα θύματα της αστυνομικής βίας και τις οικογένειές τους.

Ο #ΣΥΡΙΖΑ#Προοδευτική_Συμμαχία Νέας Σμύρνης χαιρετίζει τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και την αποφασιστική στάση των πολιτών για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων έναντι του αυταρχισμού και της κατάχρησης εξουσίας. Ταυτόχρονα καταδικάζουμε πλήρως τα επεισόδια, που κάποιοι λίγοι προκάλεσαν, με συνέπεια τον τραυματισμό αστυνομικού. Πρόκειται για συμπεριφορές απολύτως ξένες προς την συντριπτική πλειοψηφία των ειρηνικών διαδηλωτών, που δίνουν ένα επιπλέον άλλοθι στο χτίσιμο του αυταρχικού Κράτους.


Το όργιο αστυνομικής καταστολής και προκλητικών συμπεριφορών που ακολούθησε από την ομάδας ΔΡΑΣΗ στις γειτονιές της Νέας Σμύρνης αμέσως μετά την πορεία, τα πολλαπλά βίντεο με ξυλοδαρμούς και προπηλακισμούς Νεοσμυρνιωτών σε σπίτια, παρτέρια, δρόμους και καταστήματα, αποδεικνύουν ότι το κλίμα αστυνομοκρατίας που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ εκτρέφει την ανακύκλωση της βίας και εντείνει την κοινωνική ανασφάλεια.


Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό, έχοντας πλέον εκτεθεί κι απαξιωθεί στη συνείδηση των δημοκρατικών πολιτών. Επενδύει στο διχασμό και στην κλιμάκωση της έντασης, ως το ύστατο καταφύγιο για αλλαγή ατζέντας μετά την παταγώδη αποτυχία του στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας. Προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες στους πολίτες και στην αντιπολίτευση.


Η χώρα χρειάζεται σεβασμό στη δημοκρατία και στα κοινωνικά δικαιώματα, όχι αυταρχισμό, βία και καταστολή. Για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας απαιτούνται ενίσχυση του ΕΣΥ, των ΜΜΜ, αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση με δωρεάν μαζικά τεστ, έλεγχοι στους μαζικούς χώρους εργασίας και μέτρα ενίσχυσης της κοινωνίας. Όλα όμως τα παραπάνω δε συμβαδίζουν με τις προτεραιότητες των κυβερνώντων.


Εμείς θα είμαστε πάντα παρούσες και παρόντες στους κοινωνικούς αγώνες για δημοκρατία, υγεία και προκοπή στη γειτονιά μας τη Νέα Σμύρνη. Η Δημοκρατία δεν μπαίνει καραντίνα.

 

O. Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια