Κοινωνία

Υγιεινή Διατροφή. Ομιλία στο 7ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης

Γράφει η Δήμητρα Σέκη,

Πολύ χρήσιμες ήταν οι συμβουλές περί διατροφής από τον Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Ιωάννη Καραΐσκο στην ημερίδα με θέμα την υγιεινή διατροφή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1/6/16 στο 7ο δημοτικό σχολείο Νέας Σμύρνης. Έγινε αναφορά στην διατροφή του ανθρώπου, καλύφθηκαν πολλά θέματα σχετικά με την υγιεινή διατροφή, την παχυσαρκία και δόθηκαν μαθηματικοί τύποι για να υπολογίσει κανείς τις διατροφικές του ανάγκες. Το κοινό συμμετείχε με ερωτήσεις που έθετε στον Διαιτολόγο-Διατροφολόγο. Την εκδήλωση κάλυψε η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr.

Η Μαρίνα Δεκούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Ν. Σμύρνης, απάντησε στο αν εφαρμόζει στα παιδιά της τα όσα ειπώθηκαν στην ημερίδα, τονίζοντας ότι η γυμναστική που κάνουν βοηθά πάρα πολύ. Μίλησε για την γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς που θα έχει χορό, βραβεύσεις, ζωντανή μουσική και BBQ party, καλώντας τον κόσμο να παρευρεθεί φέρνοντας μόνο την καλή του διάθεση.

Ο  Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Ιωάννης Καραΐσκος μίλησε στην κάμερα για τη δομή της παρουσίασης του, έδωσε συμβουλές για την καθημερινή μας διατροφή, όπως είναι η ισορροπία των θρεπτικών συστατικών, η ποικιλία στην διατροφή μας, το αρκετό νερό, ο προγραμματισμός γευμάτων και η ήπια φυσική δραστηριότητα. Για το καλοκαίρι που πολλοί στοχεύουν στην απώλεια βάρους συμβουλεύει τον κόσμο να μην προσφύγει σε δίαιτα του ίντερνετ ή κάποιου γνωστού τους, αλλά να απευθυνθούν σε διαιτολόγο. Σε περίπτωση που τα κιλά δεν είναι πολλά, η μείωση της ποσότητας της τροφής θα αρκούσε σε μερικές περιπτώσεις για απώλεια βάρους.

Share this Post:

Συντάκτης Δήμητρα Σέκη

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια