Πολιτιστικά

Το Πολιτιστικό Σωματείο «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ» έκοψε για πρώτη φορά την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Το τσουχτερό κρύο και το χιόνι που έπεφτε άφθονο, την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, δεν πτόησαν τα μέλη και τους φίλους του Πολιτιστικού Σωματείου "ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ", να προσέλθουν με ιδιάιτερη χαρά στην εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. 

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων, Προiστάμεμος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή.

Στη συνέχεια η κυρία Μαρία Χατζηνικολάου, ιδρυτής και Πρόεδρος του Σωματείου, ανέφερε στον χαιρετισμό της: " H προσφορά στον πολιτισμό είναι εθελοντική και πρέπει να είναι πάνω από συμφέροντα και ματαιοδοξίες.  Για το επόμενο διάστημα με το Δ.Σ έχουμε θέσει εφικτούς στόχους, που θα συμβάλλουν στην πολιτιστική και πνευματική ανύψωση της χώρας μας και επιθυμούμε να βάλει ο καθένας από εσάς το δικό του λιθαράκι, προκειμένου να αναπτύξουμε το σωματείο που αγαπάμε και υπηρετούμε".

Ακολούθησε η κοπή της πίτας με την ανταλλαγή των καθιερωμένων ευχών, όπου ανέδειξε τυχερό της χρονιάς τον ποιητή κύριο Σπύρο Ζαχαράτο, που συγκινημένος παρέλαβε το δώρο του μια εικόνα της Παναγίας, που είχε φιλοτεχνηθεί με χρυσό και ασήμι.

Η εκδήλωση έκλεισε μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης όπου προσφερόταν το καθιερωμένο κέρασμα υπό τους ήχους της κλασσικής μουσικής του Τσαiκόφσκι...

 

Πολιτιστικό Σωματείο «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ»
Αίθουσα εκδηλώσεων στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παλαίχθων» κάθε δεύτερη Δευτέρα του μήνα 18:00 έως 20:00
Δ/νση Παλλάδος 24-26, εντός στοάς – 2ος όροφος
Πλατεία Ψυρρή – Μετρό Μοναστηράκι
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974 74 45 42 και 6944 32 22 64
E-mail: oikorufaioi@gmail.com

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια