Πολιτιστικά

Τίμησε για ακόμη μια χρονιά την Γενοκτονία των Ποντίων η Ενωση Ποντίων ''Η Μαύρη Θάλασσα''

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

 

Με αφορμή την 19η Μαΐου, ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η Ένωση Ποντίων «η Μαύρη Θάλασσα» διοργάνωσε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, της Αντιπολίτευσης και φορέων της πόλης καθώς και η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, η οποία μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr. «Όλοι όσοι βρεθήκαμε εδώ νιώσαμε το ηθικό καθήκον και το χρέος να κρατήσουμε άσβεστη αυτή τη μνήμη» τόνισε, συμπληρώνοντας πως είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια να καταγραφούν και να αναγνωριστούν παρόμοια γεγονότα ώστε να αποφευχθούν τέτοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η Ράνια Χρυσοχοΐδου, πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων, δήλωσε πως «ο αγώνας για την αναγνώριση της γενοκτονίας δεν είναι αγώνας ποντιακός αλλά πανανθρώπινος, γιατί το έγκλημα της γενοκτονίας είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Το μήνυμα που προσπαθεί και η Ένωση Ποντίων να περάσει είναι πως πρέπει να θυμόμαστε το παρελθόν, κινούμαστε όμως προς το μέλλον και η αναγνώριση το 2004 της 19ης Μαΐου ως επίσημης μέρας Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων από την Ελληνική Βουλή άνοιξε το δρόμο για πολλές επίσημες αναγνωρίσεις από Κοινοβούλια ξένων χωρών και πολιτειών των Η.Π.Α.

 

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια