Πολιτιστικά

Θεατρική Παράσταση με κοινωνικά νοήματα στο πλαίσιο του ευρωπαικού προγράμματος SPUR

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος SPUR που προωθεί την ανάδειξη της αξίας της αλληλεγγύης στη σημερινή συγκυρία οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες», η θεατρική ομάδα του Μητροπολιτού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού παρουσίασε τη θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Η Μελωδία που Έκανε τα Αστέρια να Μιλήσουν» του Γιώργου Βήχα. Η παραγωγή, η μουσική, τα κουστούμια και φυσικά οι ηθοποιοί ήταν, μεταξύ άλλων, συνεισφορά της ομάδας εθελοντών που παίρνουν μέρος στην παράσταση.

Ο συγγραφέας Γιώργος Βήχας μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr για το κοινωνικό ιατρείο του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και την προσφορά του στους δημότες και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι εθελοντές αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη θεατρική ομάδα.

Η εθελόντρια του κοινωνικού ιατρείου και ηθοποιός στην παράσταση Χαρά Παγώνη μίλησε για τα μηνύματα που προσπάθησαν να περάσουν μέσω του θεατρικού σε παιδιά και ενήλικες.

Τέλος, ο Θανάσης Γιαννόπουλος, επίσης εθελοντής του κοινωνικού ιατρείου και ηθοποιός της παράστασης, σχολίασε τη διαδραστικότητα που υπήρξε μεταξύ παιδικού κοινού και ηθοποιών, υπογραμμίζοντας πως η επιλογή των θεμάτων που επιλέγουν έχουν κοινή αξία, μεταξύ άλλων, την αλληλεγγύη.

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια