Εκλογικά

''ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ελληνικού λαού''. Της Ζωής Ράπτη,Γραμματέα Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος στη Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ελληνικού λαού

 Της Ζωής Ράπτη Δικηγόρου, LLM*

Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει ο λαός χάριν της κυβέρνησης αλλά το αντίθετο. Οι κυβερνήσεις εκλέγονται και σχηματίζονται για να υπηρετούν τον λαό και να προστατεύουν την πατρίδα.

Όταν ο λαός δυσφορεί, εναντιώνεται, αγανακτεί και διαδηλώνει εναντίον πολιτικών που ασκεί μια κυβέρνηση εκείνη οφείλει να τείνει τα ώρα προς την πλευρά των διαμαρτυρομένων και να ανοίγει τα μάτια της για να αντικρίσει ξεκάθαρα την πραγματικότητα. Εκεί ακριβώς, στο πεδίο της πραγματικότητας, βρίσκεται και το πρόβλημα της κυβέρνησης που ταλαιπωρεί την Ελλάδα και τους Έλληνες με την ασυναρτησία, την αδαημοσύνη και την ασέβειά της προς τους θεσμούς και την ίδια τη δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, έχει συνηθίσει να προσπαθεί να φέρνει την πραγματικότητα στα μέτρα των ιδεοληψιών και των συμφερόντων του και των μικροπολιτικών επιδιώξεων των στελεχών του. Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του σε καμία περίπτωση δεν σκέφτονται να εναρμονίσουν την δράση, τη ρητορική και τις αποφάσεις τους με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και του κράτους. Αυτή η συνήθεια, η μανιέρα της διαχείρισης της εξουσίας ξεκίνησε να διαμορφώνεται σε όλες τις χώρες που συνέθεταν το μακάβριο τοπίο των κομμουνιστικών «παραδείσων» και φαίνεται να ακολουθείται και στις ημέρες μας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Μια από τις τυπικότερες εκδηλώσεις τούτης της απαράδεκτης νοοτροπίας και πρακτικής σημειώθηκαν με αφορμή τα συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης και Αθηνών όπου οι Έλληνες πολίτες ήθελαν να προστατεύσουν τη Μακεδονία και την ελληνικότητά της από την ίδια την κυβέρνηση της χώρας! Η κοινή γνώμη αντελήφθη την απόπειρα άρον άρον κλεισίματος του θέματος και της ατάκτου υποχωρήσεως της Ελλάδας στις εξωφρενικές, ανιστόρητες και απαράδεκτες αξιώσεις των Σκοπιανών. Αυτό ήταν και η αφορμή και το αίτιο της διοργάνωσης των συλλαλητηρίων, τα οποία άφησαν εποχή με τον όγκο και τον παλμό τους.

Η κυβέρνηση, από τον κ. Τσίπρα μέχρι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τους υπουργούς, τους βουλευτές και τα περισσότερα στελέχη που έχει διορίσει στην κρατική μηχανή, επιδόθηκε σ’ ένα πρωτοφανές κυνήγι μαγισσών και δαιμονοποίησης των διοργανωτών, των αιτημάτων τους αλλά και όλων όσοι πήραν μέρος στα συλλαλητήρια. Μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαμε να ακούσουμε και να διαβάσουμε ότι είναι «φασίστες, γραφικοί, νεοναζί και αναχρονιστές» όσοι πήγαν να φωνάξουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι όμοιοι με αυτόν σχηματισμοί θα μπορούσαν να κάνουν τέτοια ανήθικη επίθεση εναντίον ενός προσώπου, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, που είναι σεβαστός και αγαπητός σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Μόνο επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαμε να ακούσουμε από το στόμα Έλληνα Πρωθυπουργού να αποκαλεί «ετερόκλητο όχλο» εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν για τους απαράδεκτους χειρισμούς της στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η σχέση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα είναι προβληματική και η σχέση τους με την ασχήμια ανησυχητικά στενή.

 

* Η Ζωή Ράπτη είναι Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος στη Ν.Δ.

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια