Πολιτιστικά

Παρουσιάστηκε στον Σύλλογο Ιμβρίων το νέο βιβλίο του συγγραφέα Θοδωρή Δεύτου «Είμαι Πολίτισσα Τζάνουμ»

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Θοδωρή Δεύτου «Είμαι Πολίτισσα Τζάνουμ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων.

Το βιβλίο παρουσίασε η εκπαιδευτικός Αλέκα Στεργίου ενώ αποσπάσματα διάβασε ο συγγραφέας του βιβλίου.

Ο Θοδωρής Δεύτος μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr για την αναφορά που κάνει στον τρόπο ζωής στην Κωνσταντινούπολη του προηγούμενου αιώνα και για τα ιστορικά γεγονότα γύρω από τα οποία κινείται η ιστορία του, τονίζοντας πως τα βιβλία που έχουν ιστορικό υπόβαθρο πρέπει να «πατάνε γερά» στην ιστορία. Αναφέρθηκε στις πολύ καλές κριτικές που έχει λάβει και στην θερμή αποδοχή που του επιφύλαξε το αναγνωστικό κοινό.

Εξήγησε πως ένας από τους λόγους που θέλησε στα βιβλία του να αναφερθεί στη νεώτερη ιστορία είναι επειδή θεωρεί πως διδάσκεται με εξαιρετικά ελλιπή τρόπο και αυτό τον οδήγησε στη συγγραφή βιβλίων για τις «αλησμόνητες πατρίδες», λαμβάνοντας ιδιαίτερη αναγνώριση όταν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις συμπεριλήφθηκε πέρυσι απόσπασμα από το βιβλίο του «Τραπεζούντα, το διαμάντι της Ανατολής» στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια