Αθλητικά

''Πανιώνια Πορεία'' με καλεσμένους εκπροσώπους του Polo του Πανιωνίου

Γράφει ο Χρήστος Καραθανάσης

Στην εκπομπή αυτή της «Πανιώνιας πορείας» στο διαδικτυακό κανάλι www.nstv.gr, καλεσμένοι μας ήταν:  ο προπονητής της ομάδας πόλο ανδρών του Πανιωνίου κύριος Κώστας Δήμου και ο αρχηγός της ομάδας Χρήστος Κουτσιαλής.

Στην αρχή ο προπονητής κάνοντας μια αναδρομή στην περσινή χρονιά, που η ομάδα πέτυχε την άνοδό της στην Α1 κατηγορία, τόνισε πρωτίστως ότι αυτή η επιτυχία ήταν προϊόν συλλογικής προσπάθειας αρκετών συντελεστών. Ξεκινώντας από το οικονομικό κομμάτι με την αρωγή του κυρίου Μπουζαλά και κύριου Αδαμόπουλου, την διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανιωνίου και τους εφόρους που οργάνωσαν το τμήμα με επικαφαλής τον κύριο Σάκη Τοροσιάδη. Η επίτευξη  του στόχου της ανόδου, πραγματοποιήθηκε μετά από πολύ σκληρή δουλειά από μία νεανική ομάδα του πόλο του Πανιωνίο. η οποία δε θεωρούταν από τα φαβορή στην αρχή της πεσινής σαιζόν.

Ο κύριος Δήμου επισήμανε ότι ο σχεδιασμός  για το φετινό ρόστερ του τμήματος έγινε με επαγγελματικά κριτήρια, καθώς οι απαιτήσεις για τη συμμετοχή στην Α1 κατηγορία είναι πολύ υψηλές. Έτσι και οι αλλαγές στο δυναμικό του «Ιστορικού» είναι μεγάλες καθώς από τους αθλητές της περσινής σαιζόν στο βασικό σχήμα παρέμεινε μόνο ένας πολίστας.

Στη συνέχεια μας μίλησε ο κύριος Κουτσιαλής ο οποίος αναφέρθηκε στην παλαιότερη θητεία του στο Σύλλογο, καθώς ήταν αθλητής του Πανιωνίου στο τμήμα πόλο από την ηλικία των 6 ετών εώς και τα 20. Μετά από λίγα χρόνια ο Χρήστος Κουτσιαλής επέστρεψε στον Πανιώνιο την διετία που προπονητής ήταν ο κύριος Σελετόπουλος και βεβαίως Πρόεδρος του Ερασιτέχνη κύριος Κωνσταντίνος Τσακίρης. Αυτή άλλωστε ήταν η πλέον ανθηρή περίοδος για το ανδρικό πόλο του Συλλόγου.

Στην μετέπειτα περίοδο της διοίκησης Τσάβαλου, ο Χρήστος όπως και πολλοί αξιόλογοι αθλητές του τμήματος  (σημερινοί διεθνείς  και με διακρίσεις σε Ολυμπιάδες και παγκόσμια πρωταθλήματα)  αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Σύλλογο αφού το τμήμα πόλο εγκαταλείφτηκε από τους διοικούντες χωρίς απολύτως καμία υποστήριξη. Αναφερόμενος δε στη φετινή χρονιά εξήγησε πως η ομάδα έχει μπροστά της σκληρή δουλειά και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από όλους για να αποκτηθεί ομοιογένεια, καθώς η ομάδα αποτελείται στην πλειοψηφία της από καινούριους πολίστες.

Κλείνοντας το αφιέρωμα ο κύριος Δήμου έδωσε έμφαση και στη φετινή παρουσία των φιλάθλων του Πανιωνίου στους εντός έδρας αγώνες. Άλλωστε, όπως συμφώνησε και ο αρχηγός της ομάδας μας, σε αθλήματα όπως το πόλο, η χαρά – ευχαρίστηση των συμμετεχόντων αθλητών – προπονητών δεν αποτιμώνται σε οικονομικά οφέλη. Το χειροκρότημα και ο παλμός της κερκίδας, είναι το μεγαλύτερό τους κίνητρο

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια