Αθλητικά

''Πανιώνια Πορεία'' αφιερωμένη στο τμήμα ρίψεων από τον στίβο του Πανιωνίου

γράφει ο Χρήστος Καραθανάσης

Εκπομπή αφιερωμένη στο τμήμα ρίψεων από τον στίβο του Πανιωνίου.

Στην εκπομπή της «Πανιώνιας Πορείας» καλεσμένοι μας ήταν αθλητές και αθλήτριες του τμήματος ρίψεων από τον στίβο του Πανιωνίου μας, μαζί με τον προπονητή τους κ. Βάλσαμο Νομικό. Αυτοί ήταν οι ακόλουθοι: Nίκη Ναξάκη, Νεφέλη Πολυχρονοπουλου, Κώστας Δήμου και Σωτήρης Ματζουράτος και Βασίλης  Σωτηρόπουλος.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Νομικός, ο οποίος προπονεί στον Πανιώνιο από το 2008, το τμήμα ρίψεων αριθμεί 30 αθλητές και αθλήτριες .Σε συνεργασία πάντα με τις ακαδημίες του στίβου γίνεται η επιλογή αυτών που θα κριθούν κατάλληλοι για τις ρίψεις στην ηλικία των 13 χρονών περίπου. Από αυτές τις ηλικίες ξεκινούν άλλωστε και οι συμμετοχές τους στα αντίστοιχα διασυλλογικά πρωταθλήματα παίδων, κορασίδων κ.ο.κ.

Στη συνέχεια μας μίλησε η Νίκη Ναξάκη η οποία ήρθε στον Πανιώνιο, αφήνοντας την Σαντορίνη για να ασχοληθεί με τον αθλητισμό στον σύλλογό μας. Εδώ και 3 χρόνια είναι αθλήτρια της σφυροβολίας πετυχαίνοντας σημαντικές διακρίσεις καθώς έχει κερδίσει την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωταθλήματος δύο τελευταίες χρονιές, καθώς και στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Επίσης η Νίκη έχει κερδίσει την Τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία κάτω των 23 και την τέταρτη θέση στην κατηγορία γυναικών, παρά το νεαρό της ηλικίας της.

Η Νεφέλη Πολυχρονοπούλου γυμνάζεται και αυτή από πολύ νεαρή ηλικία στον στίβο του  Πανιωνίου και τα τελευταία 2  χρόνια την κέρδισαν οι ρίψεις και συγκεκριμένα το ακόντιο, καθώς της αρέσει η ιδιαιτερότητα και οι δυσκολίες στην τεχνική του αθλήματος και έχει ήδη καταφέρει αισθητή  βελτίωση στις επιδόσεις της. 

Ο κ. Νομικός μας τόνισε τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει το γήπεδο του Πανιωνίου με τον εξωτερικό στίβο που διαθέτει αλλά και τον κλειστό χώρο που διαθέτει κάτω από τη θύρα 2 όπου προπονούνται οι αθλητές στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Επίσης μας ανέλυσε και την ποικιλομορφία των προπονήσεων για το τμήμα ρίψεων μέχρι την ηλικία των 16 ετών ,που περιλαμβάνουν στοχευμένες  ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής για την βελτίωση της πλαστικότητας- ευλυγισίας του σώματος. Η συνεργασία με τη διατροφολόγο του Συλλόγου κ Αφροδίτης Μέντζου η οποία βοηθάει αθλητές και αθλήτριες  ώστε να μπορούν  να διατηρούν όσο το δυνατόν άλυπο σώμα είναι πολύ καθοριστική για τα αθλήματα των ρίψεων. Έτσι μεγιστοποιείται η αξιοποίηση του βάρους του σώματός τους σε μυϊκή μάζα.

Κλείνοντας την εκπομπή όλα τα παιδιά συμφώνησαν πόσο καθοριστική είναι η ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό στη δύσκολη και αγχώδη καθημερινότητά τους .Στο γήπεδο του Πανιωνίου τα απογεύματα, μέσα από τις προπονήσεις νιώθουν ότι καθαρίζει το μυαλό τους διατηρώντας υγειές το σώμα αλλά και το πνεύμα τους. Μέσα από αυτή την αγάπη για την άθληση και την καθημερινή εκγύμναση, αθλητές και αθλήτριες γίνονται μέλη της μεγάλης οικογένειας του Πανιωνίου και κοινωνοί της ιστορίας του Συλλόγου μας που εδώ και 127 χρόνια έχει σκοπό να διαπλάθει τη νεολαία με τις αξίες και τα ιδεώδη του Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια