Δημοτικά

Σαρδιανός : Καλύτερα πεζοδρόμια έξω από τα σχολεία

γράφει ο Νεκτάριος Σαρδιανός

Δημοτικός Σύμβουλος Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο,- Σταύρος Τζουλάκης- Πρωτοβουλία για την Νέα Σμύρνη,

Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Νέας Σμύρνης

 

Τροχαία ατυχήματα με παράσυρση πεζού, ένα διαχρονικό φαινόμενο οδικής ασφάλειας που συναντάται σχεδόν καθημερινά τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην επαρχία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Ένα από αυτά τα περιστατικά που συγκλόνισε το πανελλήνιο ήταν η παράσυρση 8χρονου κοριτσιού στην Κέρκυρα, που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο, πηγαίνοντας προς το σχολείο, μπροστά στα μάτια της μητέρας του.
Εν τω μεταξύ σε κρίσημη κατάσταση νοσηλεύεται 14χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά όταν το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Πεντέλη παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και εν συνεχεία εγκαταλείφθηκε.
Μία  αποτελεσματική εκστρατεία για την εφαρμογή μέτρων τα οποία θα εμπεδώσουν ένα νέο κλίμα ασφάλειας στην κυκλοφορία,  θα ήταν η παρέμβαση του Δήμου με στόχο την απρόσκοπη πρόσβαση στα πεζοδρόμια όλων των κεντρικών οδών της πόλης, πόσο μάλλον όταν αυτές γειτνιάζουν με σχολικά συγκροτήματα, και η τοποθέτηση σε αυτά προστατευτικών κιγκλιδωμάτων ώστε να εμποδιστεί η κατάληψή τους από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, συμβάλλοντας κατ ' αυτόν τον τρόπο στην ασφαλή κίνηση των πεζών και ιδιαίτερα της ευαίσθητης ομάδας των μαθητών!

Σαρδιανός Νεκτάριος Δημοτικός Σύμβουλος Εννιαιας Δημοτικής Αρχής Τζουλάκη-Λαρίσση
Πρόεδρος ΕΣΕΠΕ

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια