Κοινωνία

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης σκέφτεται να επιστρέφει χρήματα στους πολίτες- ποιοί ωφελούνται

 Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και συγκεκριμένα ο Πολιτιστικός Οργανισμός Νέας Σμύρνης σκέφτονται να επιστρέψουν χρήματα στους πολίτες της Νέας Σμύρνης που έχουν παρακολουθήσει - και μπορούν να το αποδείξουν - κάποια ή πολλές εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Σμύρνης. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται οι Ιωνικές Γιορτές, η Πρωτομαγιά, Αγώνες Δρόμου  και οι εκδηλώσεις στον Γαλαξία. 

Το θέμα θα μπορούσε να αναδείχθει στο δημοτικό συμβούλιο με παρέμβαση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργου Κουτελάκη που μεταξύ των άλλων υποστήριξε ότι αρκετά χρήματα έχουν δωθεί από την τσέπη των πολιτών επιπλέον του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που παίρνει κατά μέσο επιχορήγηση ο Πολιτιστικός Οργανισμός και προέρχονται ουσιαστικά από τους φόρους του κατοίκων.

Το ποσό που θα επιστραφεί θα είναι ίσο με το αντίτιμο του εισιτηρίου που πλήρωσε ο καθένας προσαυξημένο κατά τον νόμιμο τόκο. Έτσι κάποιος που παρακολούθησε τα τελευτάια 5 χρόνια 20 εκδηλώσεις με συνολικό ποσό τα 100 ευρώ (2ο εκδηλώσεις επί 5 ευρώ) θα λάβει 100 ευρώ + τον νόμιμο τόκο που ίσχυε κατά το έτος που πλήρωσε το εισιτήριο. Η Υπηρεσία Εσόδων του Δήμου Νέας Σμύρνης έχει ήδη εκπονήσει φόρμουλα για να γίνεται εύκολα ο υπολογισμός

Οι κάτοικοι της Νέας Σμύνης μαζί με την Αστυνομική τους Ταυτότητα και 2 λογαριασμούς ΔΕΚΟ θα πρέπει να προσκομίσουν και τα γνήσια εισιτήρια ή επικυρωμένη φωτοτυπία αυτών. Εναλλακτικά, σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει κρατήσει τα εισιτήρια για ενθήμιο των επιτυχημένων εκδηλώσεων, αρκεί να έχει φωτογραφίες του ιδίου εισιτηρίου ή σε εκτυπωμένη μορφή ή αναρτημένες στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Instagram κτλ). Σε κάθε άλλη περίπτωση φωτογραφίες μαζί με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού, Βαγγέλη Χατζαντουριάν θεωρούνται συλλεκτικές και θα πληρώνονται 2 φορές το αντίτιμο του εισητηρίου

Ο Βαγγέλης Χαντζαντουριάν θα δήλωνε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόφαση και τόνιζε ότι ο Πολιτιστικός Οραγανισμός έχει πολλά χρήματα αφού μπορεί και πληρώνει και συγγενείς δημοτικών συμβούλων για να εργάζονται στον Οργανισμό επομένως γιατί να μην πληρώσει και κάτι στους κατοίκους που παρακολούθησαν. Εξάλλου και εκείνοι είναι μέρος της επιτυχίας των εκδηλώσεων που τρέχουν κάθε φορά να συμμετέχουν ασχέτως αντιτίμου.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα του Δήμου 213 2025700

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια