Αθλητικά

Ο Ανδρέας Κουτσούρης στο NSTvLive μιλάει για το Μπάσκετ στο Μίλωνα

γράφει ο Ανδρέας Λεκάκης

Τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ Ανδρών του Μίλωνα, Ανδρέα Κουτσούρη, φιλοξένησε στο στούντιο του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού “NSTV” η εκπομπή “Πρώτος Σκόρερ”. Ο τεχνικός της ιστορικής ομάδας της Νέας Σμύρνης μίλησε στον Ανδρέα Λεκάκη για τη δική του πορεία στο άθλημα, για τη φετινή χρονιά του Μίλωνα και τους στόχους της ομάδας ενώ έγινε πολλή κουβέντα και για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ και την αθλητική παιδεία στη χώρα μας.

Αρχικά, ο Ανδρέας Κουτσούρης μίλησε για τη δική του σταδιοδρομία ως παίκτης αλλά και για την ευθύνη που τον γεμίζει η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Μίλωνα: “Έπαιξα είκοσι δύο χρόνια μπάσκετ και είμαι χαρούμενος γιατί έζησα τα ωραία χρόνια του μπάσκετ, τότε που μετρούσε πολύ η γειτονιά, οι παρέες. Ξεκίνησα στον Φοίνικα Πειραιά και το 1981 πήρα μεταγραφή στον Μίλωνα, όπου δούλεψα με μεγάλα ονόματα όπως ο Κώστας Μουρούζης, ο Γιάννης Σγουρός, ο Φαίδων Ματθαίου και με πολλούς άλλους. Η ομάδα μου είναι ένα μεγάλο όνομα στο χώρο του μπάσκετ και όχι μόνο. Για μένα είναι μεγάλη ευθύνη να είμαι προπονητής του Μίλωνα, ευθύνη που έχω απέναντι στην ιστορία του συλλόγου αλλά και απέναντι στην πόλη της Νέας Σμύρνης, γιατί ο Μίλωνας μαζί με τον Πανιώνιο είναι δύο από τα πιο ιστορικά σωματεία της”.

Στη συνέχεια, ο τεχνικός της ομάδας της πόλης μας αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά, στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και τους στόχους του Μίλωνα: “Η ομάδα δεν έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με πέρυσι. Στηρίζεται κατά βάση στα δικά της παιδιά και έχουν γίνει κάποιες μεταγραφές σύμφωνες με τη φιλοσοφία του συλλόγου. Είμαστε πλήρεις σε όλες τις θέσεις και αυτό είναι ευχάριστο πρόβλημα για κάθε προπονητή. Μέχρι στιγμής έχουν βγει θετικά συμπεράσματα, βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι και περνάμε τη φιλοσοφία που θέλουμε. Η απειρία είναι ενδεχομένως ένα αρνητικό στοιχείο. Υπάρχουν και έμπειρα παιδιά στο ρόστερ όμως το παιχνίδι συνεχώς εξελίσσεται και τα παιδιά πρέπει να μπουν σε μια διαδικασία σκέψης και πιο ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του παιχνιδιού. Ο στόχος της ομάδας είναι πάντα η άνοδος αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Πρέπει να παίξουμε πρώτα μπάσκετ, να φτιάξουμε μία παρέα πρώτα απ' όλα και από τις παρέες ξεκινάνε πάντα οι επιτυχίες”.

Ακόμη, ο προπονητής του Μίλωνα μίλησε και για τις ιδιαιτερότητες της κατηγορίας στην οποία συμμετέχει η ομάδα: “Ο Μίλωνας παίρνει μέρος στην Α' ΕΣΚΑΝΑ, μία πολύ δύσκολη κατηγορία γιατί από τις δεκατέσσερις ομάδες ανεβαίνει μόνο μία στην Γ' Εθνική. Είναι κάπως άδικο να ανεβαίνει μόνο μία ομάδα, πιστεύω θα έπρεπε να ανεβαίνουν περισσότερες μέσω της θέσπισης πλέι οφ αλλά αυτό είναι θέμα της Ομοσπονδίας. Το επίπεδο πάντως είναι υψηλό, απόδειξη είναι πως όποια ομάδα ανεβαίνει από την κατηγορία τα πηγαίνει πολύ καλά στη Γ' Εθνική”.

Όντας παράλληλα και εκπαιδευτικός, καθότι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και γυμναστής σε σχολεία εδώ και πολλά χρόνια, ο Ανδρέας Κουτσούρης στάθηκε αρκετά στο ζήτημα της αθλητικής παιδείας, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Στην Ελλάδα είμαστε ακόμη αρκετά πίσω σε αυτά τα θέματα. Το 1982 είχαμε πάει με τα mini του Μίλωνα σε ένα διεθνές τουρνουά στη Σουηδία και κοιμόμασταν μέσα στα σχολεία, τα οποία διέθεταν απίστευτες αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα παιδιά πρέπει να παίρνουν από μικρά τις σωστές βάσεις στον αθλητισμό. Εδώ ξεκινάει ένα παιδί να μάθει μπάσκετ χωρίς να έχει μάθει καλά καλά να τρέχει. Στην Αμερική τα παιδιά δοκιμάζονται σε διάφορα αθλήματα από μικρά και στη συνέχεια βρίσκουν τον δρόμο τους. Στην Ελλάδα είμαστε βιαστικοί και ανυπόμονοι σε αυτά τα θέματα και γι' αυτό πολλές φορές δεν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα”.

 

 

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια