Αθλητικά

Με 32 μετάλλια επέστρεψε ο Πανιώνιος στο Τζούντο, από το Panionios Cup

Στην εκπομπή της  <<Πανιώνιας  πορείας>>  ήταν αυτή τη φορά, καλεσμένοι μας  ένας από τους εφόρους του τμήματος  JUDO  του Πανιωνίου μας ο Κ. Σταύρος  Κατσούλης και δύο αθλήτριες του Συλλόγου , η αγωνιζόμενη στην κατηγορία κορασίδων Μυρτώ Κατσούλη και  η  Δανάη  Εξηνταβελώνη που αγωνίζεται στην κατηγορία νέων -γυναικών . Μιλήσαμε εκτενώς για το πρόσφατο τουρνουά JUDO ( PANIONIOS CUP) που διοργάνωσε ο Σύλλογος στις28-29 Νοεμβρίου με την συμμετοχή πάνω από  700 αθλητών –αθλητριών JUDO  και  53 σωματείων από όλη την Ελληνική επικράτεια.
Αυτό το τουρνουά είχε πολύ μεγάλη επιτυχία οργανωτικά και όλοι οι εκπρόσωποι-προπονητές και αθλητές που συμμετείχαν έμειναν ικανοποιημένοι και επαίνεσαν τους  ανθρώπους του Πανιωνίου καθώς και το οργανόγραμμα των αγώνων τηρήθηκε σε όλες του τις πτυχές και  η παρουσία των θεατών που το παρακολούθησε ήταν μεγάλη .Ο Πανιώνιος μετά το πέρας του διημέρου των αγώνων κατέκτησε την 1η θέση της γενικής κατάταξης .Μάλιστα κατέκτησε 32 μετάλλια ( σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες) με 15 χρυσά , 7 αργυρά και 10 χάλκινα.  Σε αυτή μας την συνάντηση-συνέντευξη ο Κ. Κατσούλης έδωσε μεγάλη έμφαση και την συνεχή βελτίωση των αθλητών –αθλητριών του συλλόγου μας εξαιτίας  και του γεγονότος των συμμετοχών που έχουμε σε τουρνουά JUDO στην ευρώπη τα τελευταία 2 χρόνια. Με πολύ μεγάλες προσπάθειες  και θυσίες των υπευθύνων του τμήματος , λόγω φυσικά και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στον τόπο μας όλο αυτό το διάστημα , τα ταξίδια στο εξωτερικό αθλητών –αθλητριών του συλλόγου μας βοήθησαν αισθητά και σε πολλά επίπεδα τη λειτουργία –δράσεις του τμήματος .
Αγωνιστικά αποκτήθηκαν πολύτιμες εμπειρίες για τους αθλητές του Πανιωνίου που έλαβαν μέρος σε αυτά καθώς τα αντίστοιχα τμήματα JUDO  των ευρωπαικών σωματείων διαθέτουν υποδομές και αθλητές πολλά χρόνια και βεβαίως  υψηλού επιπέδου και δυνατοτήτων . Όπως πολύ εμφατικά τόνισε ο έφορος Κ. Κατσούλης  μέσα από αυτές τις ευρωπαικές συμμέτοχες του συλλόγου αναπτύχθηκαν σχέσεις και με τους παράγοντες ξένων σωματείων και με αυτό τον τρόπο στο διοικητικό-οργανωτικό τομέα το τμήμα απέκτησε σημαντικό πλούτο γνώσεων και ιδεών για να ανέβει επίπεδο .
Κατόπιν μας μίλησε η Μυρτώ Κατσούλη  για την δική της πορεία στο άθλημα από την ηλικία των 8 ετών και έδωσε και εκείνη έμφαση στις πολύ σημαντική παρακαταθήκη που απέκτησε από τις  συμμετοχή της σε τουρνουά του εξωτερικού, όπου και πρώτευσε σε ένα από  αυτά στη κατηγορία των κορασίδων .
Η Δανάη Εξηνταβελώνη  ως αθλήτρια του Πανιωνίου από το ξεκίνημα λειτουργίας του τμήματος μας έκανε μία αναφορά στη σταδιακή εξοικείωση της με το άθλημα και πως έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί σήμερα στην κατηγορία νέων-γυναικών  όπου και πρώτευσε και αυτή στο πρόσφατο PAIONIOS CUP. Μάλιστα η 18χρονη αθλήτρια μας  είναι και η πρώτη που έχει ήδη δώσει αγώνες στην κατηγορία των γυναικών και μεγάλη ελπίδα του Πανιωνίου για διακρίσεις σε αυτή τα επόμενα χρόνια.
Ο Κύριος Κατσούλης κάνοντας μία μικρή αναδρομή των διεθνών επιτυχιών του συλλόγου μας στο JUDO , στάθηκε στην 3η θέση που κατέκτησε η Αγγελική Παπαστάμου στους βακλκανικούς αγώνες και ουσιαστικά αποτέλεσε το εφαλτήριο για τους ανθρώπους του τμήματος να προγραμματίσουν 2 ταξίδια στο Γαλλία  πέρσυ με συμμετοχή 5 αθλητών του Συλλόγου. Στο πρώτο από αυτά ο Πανιώνιος κατέκτησε μάλιστα 2 χρυσά μετάλλια. Με όλες αυτές τις επιτυχίες ο Πανιώνιος έχει και αθλητές στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων της ομοσπονδίας  JUDO τα οποία βεβαίως δια μορφώνονται μετά του Πανελλήνιους αγώνες που θα γίνουν τον προσεχή Μάρτιο μάλλον όπως συνήθως.
Κλείνοντας αυτό το μικρό αφιέρωμα στο επιτυχημένο τμήμα του JUDO του Πανιωνίου , ο Σταύρος κατσούλης , ως έφορος του τμήματος μας επισήμανε τον βασικό σκοπό όλων των ατόμων-γονιών του τμήματος που είναι να μεταλαμπαδεύσουνε σε όλη την νεολαία που ανήκει σε αυτή την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ την σημασία της λέξης <<JUDO>> στην ιαπωνική γλώσσα που σημαίνει << ο δρόμος της ευγένειας>> . Με αυτήν την πυξίδα θα μπορέσουν να διαμορφωθούν σωστές προσωπικότητες από τα νέα παιδιά για την περαιτέρω πορεία τους στη ζωή και στην κοινωνία ως ενήλικες. 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια