Κοινωνία

Ημερίδα προγράμματος SPUR με θέμα ''Νέες μορφές κοινωνικής και διαπολιτισμικής απασχόλησης και εθελοντισμού''

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

 

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης και στο πλαίσιο  του προγράμματος  «SPUR Towards a New Spur For EU Democracy Building Learn And Engagement», πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Νέες μορφές κοινωνικής και διαπολιτισμικής απασχόλησης και εθελοντισμού για την ενίσχυση της Δημοκρατίας στην Ενωμένη Ευρώπη» που οργάνωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα εξωτερικών κονδυλίων και ΕΣΠΑ Αλέξανδρος Ζαβός, υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Ομιλητές στο πρώτο μέρος ήταν ο Μιχάλης Χρηστάκης, Γ.Γ. του Δήμου Διονύσου, η Μιρέλα Μίνκα, επικεφαλής της Υπηρεσίας Θεμάτων Εξωτερικού του δημαρχείου του Βουκουρεστίου και ο Δανιήλ Εσδράς, επικεφαλής του Γραφείου της Ελλάδας του Δ.Ο.Μ. (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης).

Μετά το πρώτο διάλλειμα, οι ομιλίες συνεχίστηκαν με το Μελή Άριστο, δημοτικό γραμματέα του δήμου Λακατάμιας της Λευκωσίας, Κύπρου, το Γιώργο Ιωακειμίδη, προϊστάμενο τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νέας Σμύρνης, την Κατερίνα Δάρη, εκπρόσωπο της ομάδας εθελοντών «Ενεργός Δράση», τη Χαραλαμπία Βούσκουρα, μαθήτρια δευτέρας λυκείου του 3ου Λυκείου Νέας Σμύρνης και τις Gergana Kaloyanova και Lyubov Trenkova, ειδικές συνεργάτες στην περιφερειακή διοίκηση του Παζαρτζίκ της Βουλγαρίας.

Στο τρίτο μέρος μίλησαν ο Γιώργος Κρικρής, δημοτικός σύμβουλος Ν.Σμύρνης, ο Jean-Daniel Colombani, Γ.Γ. του Ινστιτούτου Εξέλιξης, ο Σαράντος Θεοδώροπουλος, μέλος του προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και ο Δημήτρης Γκομόζιας, πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρείας ΩΓΥΓΗΣ.

Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr μίλησε ο Δημήτρης Γκομόζιας, ο οποίος τόνισε πως ο σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι Έλληνες για τα θέματα εθελοντισμού και ενίσχυσης της Δημοκρατίας, εξηγώντας συνοπτικά το γενικότερο πρόγραμμα SPUR.

Η Lyubov Trenkova μίλησε για τις εντυπώσεις της από το πρόγραμμα SPUR αλλά και από την ημερίδα, ενώ η Μιρέλα Μίνκα σχολίασε την προστιθέμενη αξία του διαπολιτισμικού εθελοντισμού στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Μελής Άριστος σχολίασε το πρόγραμμα SPUR και τις εντυπώσεις του από την ημερίδα, ενώ, τέλος, ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος σχολίασε κριτικά τον εθελοντισμό στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων ως τυποποιημένο και ως κύκλο εργασιών μεταξύ συντεταγμένων οργανισμών, θεωρώντας τους εθελοντές ως τους φτωχότερους συμμετέχοντες και κερδισμένους όλους τους υπόλοιπους.

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια