Αθλητικά

Η ΓΑΝΣ ΙΡΙΣ καλοσωρίζει τον Βασίλη Ξεροβάσιλα στο τιμόνι της γυναικείας ομάδας του συλλόγου

''Η ΓΑΝΣ ΙΡΙΣ καλοσωρίζει τον ΒΑΣΙΛΗ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ στο τιμόνι της γυναικείας ομάδας του συλλόγου Του ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και επιτυχίες στο προπονητικό του έργο .''

Το βιογραφικό του κ. Ξεροβάσιλα.

Ο 55 χρονος (1μ.94) Ξεροβάσιλας, ξεκίνησε την καριέρα του στο Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο, τη δεκαετία του ’80, και υπήρξε βασικός παίκτης της ομάδας βόλεϊ που ανέβασε και έφθασε το μεσσηνιακό βόλεϊ στην Α1 Κατηγορία.

Αποτέλεσε τον πρώτο Μεσσήνιο αθλητής που πρωτόπαιξε στο εθνικό μας συγκρότημα, κερδίζοντας 2 φορές τη 2η θέση (στους τελικούς σε Ελλάδα και Βουλγαρία) σε Βαλκανικούς Αγώνες και 1 φορά την 6η θέση σε Μεσογειακούς Αγώνες (Συρία).

Υπηρετώντας την στρατιωτική του θητεία, αγωνίστηκε  στο αντίστοιχο εθνικό μας συγκρότημα βόλεϊ των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, κερδίζοντας την 1η θέση στο Παγκόσμιο (CISM) Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στο Ολυμπιακό Πειραιώς, όπου αγωνίστηκε για επτά (7) συνεχή έτη (1985-92), γράφοντας αμέτρητες σελίδες δόξας με 6 Πρωταθλήματα Α1 και 3 Κύπελλα .

Με τον Ολυμπιακό Πειραιώς έφτασε επίσης στην κατάκτηση της 2ης θέσης στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης το 1992 στο αντίστοιχο φάιναλ φορ, στο κατάμεστο ΣΕΦ, κόντρα στην Ιταλική Ραβένα του κορυφαίου παίκτη του αιώνα, του μυθικού Καρτς Κίραλι.

Παράλληλα διετέλεσε προπονητής ανδρικών και γυναικείων ομάδων βόλεϊ σε Αθήνα και Μεσσηνία, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός Πειραιώς, Μίλωνας (Νέας Σμύρνης), Προοδευτική, Ναυπηγεία, Ακρίτας Καλαμάτας, Καλαμάτα ΄80, Παλληνιακό (άνδρες) τους οποίους οδήγησε μία ανάσα από την άνοδο τους στην Α1 ανδρών και την τελευταία διετία ήταν στη γυναικεία ομάδα των Ιώνων που τους οδήγησε στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος με εκπληκτικό σερί νικών αλλά και στα πλει οφ ανόδου της κατηγορίας ΕΣΠΑΑΑ όπου αποκλείστηκαν από τους Αμπελόκηπους.

Διακρίσεις είχε και στο μπίτς βόλεϊ με 1, 2, 3 θέση σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και σημαντικότερη εκείνη όπου πήρε την 2η θέση σε Πανευρωπαϊκό Τουρνουά Βόλεϊ στην Τουρκία

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια