Κοινωνία

Γιορτή Αποφοίτησης 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

 

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο διοργάνωσε εκδήλωση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς ώστε μαθητές και δάσκαλοι να ευχηθούν καλό καλοκαίρι και να αποχαιρετίσουν τους μαθητές της έκτης που από Σεπτέμβριο θα βρίσκονται πλέον σε άλλο σχολείο.

Ο Γιώργος Πίχλιαβας, διευθυντής του 4ου Δημοτικού, άνοιξε την εκδήλωση ευχαριστώντας τους δασκάλους για τη δουλειά που κάνουν με τα παιδιά και τονίζοντας πως αυτό που τον ευχαριστεί είναι πως τα παιδιά που τελειώνουν και πάνε στο γυμνάσιο δεν ξεχνάνε το σχολείο και τους δασκάλους τους αλλά τους επισκέπτονται όποτε έχουν την ευκαιρία.

Τα παιδιά, μέσα από χιουμοριστικά σκετσάκια, παρουσίασαν τη σχολική τους ζωή, τις καλές τους επιδόσεις αλλά και τα μαθητικά τους «μαργαριτάρια», τραγούδησαν και παρακολούθησαν το αποχαιρετιστήριο λεύκωμα των μαθητών της έκτης, ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε πάρτι με φαγητό και μουσική.

Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr μίλησε ο Γιώργος Πίχλιαβας και, αναφερόμενος στην καθιερωμένη πλέον γιορτή αποχαιρετισμού των μαθητών της έκτης δημοτικού, τόνισε: «δεν υπάρχει πιο ευχάριστο πράγμα από το να αποχαιρετάς παιδιά που τα είχες έξι χρόνια στο σχολείο σου και να τα στέλνεις στο γυμνάσιο με εφόδια, με δύναμη, με χαρακτήρα και εκεί θα μας κάνουν ακόμα περισσότερο περήφανους». Εξήγησε πως οι δραστηριότητες του σχολείου έχουν βιωματικό χαρακτήρα ώστε να κάνουν τα παιδιά πιο χαρούμενα για να μπορούν να αποδώσουν και να πετύχουν. Οι δάσκαλοι μέσα από τη διδασκαλία και τις δραστηριότητες, τόνισε, προσπαθούν να δώσουν στα παιδιά τη δυνατότητα να ασχοληθούν και με άλλα πράγματα που ξεφεύγουν από το πλαίσιο της εποχής κομπιούτερ – τηλεόραση.

Δύο από τους μαθητές της έκτης Δημοτικού ο Γιώργος και η Νίκη μίλησαν για το σχολείο που αφήνουν πίσω για να πάνε στο γυμνάσιο, τις καλοκαιρινές διακοπές αλλά και το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης που τους αφορούσε και τους συγκίνησε.

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια