Για ''κλειστή κάστα και βολέματα ημετέρων'' κατηγορεί ο Κώστας Πούλιος την Δημοτική Αρχή από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε χτες

Εκλέχθηκε το 2014 με την Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Τζουλάκη, αλλά γρήγορα φάνηκε πως ''δεν πάει καλά το πράγμα". Με τυπικές παρουσίες στα Δημοτικά Συμβούλια και μόνο όταν αυτό ήταν άκρως απαραίτητο -ίσως υπό τον φόβο διοικητικών κυρώσεων- ο Δημοτικός Σύμβουλος  Κώστας Πούλιος της Δημοτικής Αρχής χθες ανεξαρτητοποιήθηκε.

Ακολουθεί η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του,όπως αυτή διαβάστηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Απριλίου.Στην επιστολή του ο Πούλιος κατηγορεί μεταξύ άλλων την Δημοτική Αρχή για ''κλειστή κάστα,αποφάσεις εν κρυπτώ και βολέματα ημετέρων...''

O Δήμαρχος σχολίασε μόνο την επιστολή παραίτησης ως προς τον χρόνο που αυτή κατατέθηκε, ενώ χαρακτήρισε τον Κώστα Πούλιο μη ικανό να υποστηρίξει την δραστηριότητα του στα ΚΑΠΥ και τους παιδικούς σταθμούς που του δώθηκε από την Δημοτική Αρχή στην αρχή περίπου της θητείας Τζουλάκη.

Προς : κ. Πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Νέας Σμύρνης                           25-04-2018


Κοινοποίηση: κ. Δήμαρχο Δήμου Νέας Σμύρνης
                      Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

 

Θέμα: Επιστολή Ανεξαρτητοποίησης Κωνσταντίνου Πούλιου, Δημοτικού Συμβούλου Νέας Σμύρνης

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή σας δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου από τη δημοτική παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ –ΝΕΑ ΣΝΥΡΝΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ», με την οποία αναδείχθηκα δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες αυτοδιοίκητές εκλογές.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η έμπρακτη ένδειξη εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας, οι οποίοι με την ψήφο τους με ανέδειξαν δημοτικό σύμβουλο στην πόλη μας, στην προσπάθεια που από κοινού, σύσσωμη η Δημοτική Παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ –ΝΕΑ ΣΝΥΡΝΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ» ανέλαβε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Η Παράταξή μας ξεκίνησε ως μια προσπάθεια υπέρβασης των παλαιών διαχωριστικών γραμμών των προοδευτικών πολιτών της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να ενδυναμωθεί η φωνή τους και να εκφραστεί δυναμικά, μέσω της άσκησης διοίκησης του Δήμου, επ’ ωφελεία όλων των συμπολιτών μας.

Στην κατεύθυνση αυτή, στηριχθήκαμε στη συλλογικότητα και τη συναίνεση στη λήψη αποφάσεων. Αφήσαμε στο παρελθόν προσωπικές στρατηγικές και τη λήψη αποφάσεων πίσω από «κλειστές πόρτες». Προβάλλαμε το πρότυπο της ανοιχτής κοινωνίας και της συμμετοχικής δημοκρατίας, για την επίτευξη της οποίας η αυτοδιοίκηση αποτελεί προνομιακό χώρο.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα με διέψευσε. Και δυστυχώς, διέψευσε και αρκετούς συμπολίτες μας, οι οποίοι εύκολα αντιλήφθηκαν ότι οι αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητα τη δική τους και των παιδιών τους λαμβάνονται εν κρυπτώ, από μια κλειστή κάστα ανθρώπων, πέρα και πάνω από συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες.

Αυτές μου τις ανησυχίες, όσο και τις επιφυλάξεις μου για τον τρόπο λήψης αποφάσεων, αλλά και μια σειρά πολιτικών που εφάρμοσε η Δημοτική Αρχή τις είχα έγκαιρα εκφράσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στον Δήμαρχο.

Δεν εισακούστηκα.

Η συνείδησή μου, το δημοκρατικό μου ήθος, αλλά και οι πολυετείς αγώνες μου στην πόλη μας, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να κωφεύω και να κλείνω τα μάτια μου στα κακώς κείμενα της Δημοτικής Αρχής.

Οφείλω, πρωτίστως στους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, να κάνω πράξη όλα όσα τους υποσχεθήκαμε.

Οφείλω να αποτελέσω την φωνή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και να εκφράσω ελεύθερα και ανεξάρτητα τη βούλησή τους, μακριά από ενδοπαραταξιακές συνεννοήσεις και βολέματα ημετέρων.

Αποτελεί μονόδρομο λοιπόν για μένα η σημερινή μου δήλωση ανεξαρτητοποίησης από τη Δημοτική Παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ –ΝΕΑ ΣΝΥΡΝΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ».

Παρόλα αυτά, δηλώνω παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης, στο πλευρό των συμπολιτών μας.

Παραμένοντας πιστός στις προσωπικές μου αρχές, αλλά κυρίως σε αυτές της δημοκρατίας, της συλλογικότητας και της συμμετοχής, που οφείλουν να χαρακτηρίζουν κάθε ενεργό, προοδευτικό πολίτη, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις και οι προτάσεις για τις οποίες μας τίμησαν οι Δημότες της Νέας Σμύρνης.

 

Με εκτίμηση,

Κώστας Πούλιος,

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια