Κοινωνία

Δύο Νεοσμυρνιώτες μουσικοί μαζεύουν ηλεκτρονικές υπογραφές για να μπουν στο βιβλίο Γκίνες!

Είναι δύο ταλαντούχοι μουσικοί οι οποίοι πριν από μερικά χρόνια είχαν μια πρωτότυπη ιδέα. Σκέφτηκαν να κάνουν ένα καραόκε αλλά διαφορετικό από τα γνωστά, αυτή τη φορά με ζωντανά όργανα. Καλούν δηλαδή τους θαμώνες των χώρων στους οποίους παίζουν να τραγουδήσουν το αγαπημένο τους τραγούδι ζωντανά, συνοδεία κιθάρας και κρουστών μέσα από μια πολύ μεγάλη λίστα για όλα τα γούστα ελληνικών και ξένων τραγουδιών . Ο Θοδωρής Ντάντος και ο Μάρκος Κωνσταντινίδης- οι Bandaoke International– κατόρθωσαν να παίξουν σε λιγότερο από 3 χρόνια, 2000 διαφορετικά κομμάτια, 100% ζωντανά με δύο όργανα (κιθάρα, τύμπανα και βέβαια-φωνητικά) ενώ παράλληλα έχουν βιντεοσκοπήσει το σύνολο των τραγουδιών τους.

Σκέφτηκαν λοιπόν οι ίδιοι ότι θα μπορούσαν να καταγραφούν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως αυτοί που έχουν εκτελέσει τα περισσότερα διαφορετικά τραγούδια live από οποιοδήποτε άλλο μουσικό σύνολο η μπάντα στον κόσμο.

Εκαναν λοιπόν τη σχετική αίτηση στην Guiness World Records αλλά ατυχώς αυτή απορρίφθηκε για λόγους που δύσκολα γίνονται κατανοητοί από κάποιον. Συγκεκριμένα, η εταιρεία υποστήριξε ότι το ρεκόρ αυτό είναι πολύ “εξειδικευμένο”. Αν ανατρέξει όμως κάποιος στις λίστες της θα δει ότι έχουν καταγραφεί πληθώρα ρεκόρ με θέμα “αριθμό τραγουδιών”.  Επίσης, ότι πρέπει να γίνει καταγραφή του ρεκόρ με χρονική διάρκεια και να παιχτούν όλα τα τραγούδια συνεχόμενα σε ένα μαραθώνιο, που θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 7 ημέρες και νύχτες κάτι που είναι ανθρωπίνως αδύνατον. Η εταιρεία απάντησε επίσης ότι ο οποιοσδήποτε από όλο τον κόσμο μπορεί να υποστηρίξει ότι έχει παίξει αυτόν τον αριθμό τραγουδιών. Ολα τα βίντεο όμως των Bandaoke υπάρχουν καταγεγραμμένα κάτι που αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη.

Η GWR κατέληξε επίσης ότι δεν είναι ξεκάθαρο πώς ορίζεται η έννοια «τραγούδι» καθώς μπαίνει και το προσωπικό γούστο του ακροατή μέσα, κάτι που είναι και νομικά ανακριβές αφού στην περίπτωση αυτή δεν θα ίσχυαν και οι διατάξεις των πνευματικών δικαιωμάτων.  Ξεκίνησαν λοιπόν στις 27 Σεπτεμβρίου ένα online petition για συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για να ανατρέψουν αυτή την άδικη απόφαση.

Όσοι θέλετε να υποστηρίξετε με ένα απλό κλικ αυτή την αξιοθαύμαστη προσπάθεια, αφιερώστε 10” μπαίνοντας εδώ και πατώντας “sign petition”.

Τόσο απλά.

http://www.ipetitions.com/petition/get-bandaoke-international-on-guinness-world/

Για όποιον θέλει να δει από κοντά το ρεκόρ των Bandaoke International, ή απλά να τσεκάρει πώς ερμηνεύεται το αγαπημένο του τραγούδι από μη επαγγελματίες τραγουδιστές, μπορείτε να βρείτε τα video για τα 2.000 τραγούδια τους μέσα από τη σελίδα τους

global.bandaokeinternational.com/songlist/

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια