Αθλητικά

Από μικρά στα κυανέρυθρα στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του 'Ιστορικού'

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού
Η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr βρέθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας στον Άγιο Κοσμά όπου διεξάγονται οι προπονήσεις των Ακαδημιών ποδοσφαίρου του Πανιωνίου.
Τα παιδιά ξεκινάνε τις προπονήσεις από τα 5 ή 6 χρόνια τους και εντάσσονται στις ακαδημίες ανάλογα με την ηλικία τους μέχρι την Κ20 που είναι ο προθάλαμος για την ομάδα.
Ο Γιάννης Βλάχος, προπονητής της Ακαδημίας Κ15, διευκρίνισε πως στη συγκεκριμένη ακαδημία αθλούνται τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2001 και πως στο τμήμα του βρίσκονται 30 παιδιά από τα οποία θα γίνει επιλογή και κάποια θα ενταχθούν στην Κ17.
Θεώρησε πως γίνεται πολύ καλή δουλειά από αξιόλογους προπονητές και για αυτό ο Πανιώνιος βγάζει κάθε χρόνο κάποιον αξιόλογο ποδοσφαιριστή.
Οι νεαροί αθλητές της Ακαδημίας Κ15 Νίκος και Δήμος μίλησαν για την αγάπη τους για το άθλημα και τους λόγους που διάλεξαν τον Πανιώνιο.
Ο προπονητής της Ακαδημίας Κ14 Μπάμπης Σαϊπάς μίλησε για τα 40 παιδιά του τμήματός  του που είναι γεννημένα το 2002 και τα προπονεί ήδη δύο χρόνια. Εξήγησε πως το προπονητικό πρόγραμμα των παιδιών είναι ιδιαίτερα δύσκολο γιατί έχουν πολλές υποχρεώσεις και το ποδόσφαιρο χρειάζεται προσπάθεια και αφοσίωση.
Ο Κωνσταντίνος και ο Κλαούντιο δήλωσαν οπαδοί του Πανιωνίου και του ποδοσφαίρου στο οποίο αθλούνται ήδη πολλά χρόνια.
Ο Γιώργος Λαμπαδινός, προπονητής της Ακαδημίας Κ12, μίλησε για τους 28 παίκτες του τμήματός του. Είναι γεννημένοι το 2004 και ήδη συμμετέχουν σε τουρνουά αποκτώντας αγωνιστική εμπειρία. Τόνισε την αγάπη των παιδιών για το άθλημα, αλλά και την προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της ομάδας.
Ο Γιάννης και ο Αλέξανδρος, παίκτες της Ακαδημίας Κ12, μίλησαν για τους λόγους που διάλεξαν το ποδόσφαιρο και τις προσδοκίες τους να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Ο προπονητής της Ακαδημίας Κ11 Χάρης Κάλφας εξήγησε πως στην ακαδημία υπάρχουν 17 παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2005. Μίλησε για το αρκετά βαρύ προπονητικό πρόγραμμα των παιδιών, εξηγώντας πως το τμήμα είναι αγωνιστικό, οπότε και οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες.
Οι μικροί αθλητές της Ακαδημίας Κ11 Γιώργος και Δημήτρης δήλωσαν πως το ποδόσφαιρο είναι το αγαπημένο τους άθλημα και πως όταν μεγαλώσουν θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές. Ο Γιώργος, γιος του Δημήτρη Ναλιτζή, γενικού αρχηγού της ΠΑΕ Πανιώνιος δήλωσε πως ο ίδιος διάλεξε το άθλημα και πως «δεν φταίει ο μπαμπάς».

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια