Πολιτιστικά

''Αντριάννα'', το τζιβαέρι τη Ιμβρου, η παρουσίαση του βιβλίου στο Σύλλογο Ιμβρίων

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Δημήτρη Καραβασίλη «Αντριάνα, Το τζιβαέρι της Ίμβρου» από τις εκδόσεις Αρμός παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων.

Το βιβλίο παρουσίασαν η συγγραφέας Ελένη Ψευτελή – Κορωνιώτη και η Βάσω Ξεινού, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Μένη Τριανταφύλλου. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τραγούδια της Μικρασίας που ερμήνευσε η Άννα Λιαμή με τον Ηλία Λιαμή στο πιάνο και τον Ανδρέα Καραούλη στην κιθάρα.

Η Ελένη Ψευτελή – Κορωνιώτη μίλησε για το βιβλίο στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr τόσο ως Ιμβριώτισσα όσο και ως αναγνώστρια. Τόνισε πως το βιβλίο περιγράφει μέρη, γιορτές και συνήθειες γνωστά σε όσους έχουν καταγωγή από την Ίμβρο, καθώς θυμούνται τον τόπο τους και νιώθουν συγκίνηση ενώ για όσους δεν έχουν μικρασιάτικη καταγωγή, είναι ένα ωραίο παραμύθι.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Καραβασίλης εξήγησε: «η Αντριάνα είναι η ηρωίδα, είναι η Ίμβρος, είναι η Μικρασία. Στο πρόσωπο της Ανδριάνας φανερώνεται όλο το δράμα και όλη η λεβεντιά της Μικρασίας». Ο συγγραφέας, με καταγωγή και ο ίδιος από την Ίμβρο, έχοντας ζήσει εκεί μεγάλο μέρος της ζωής του, μετέφερε στο βιβλίο πολλά βιώματα και αυτοβιογραφικά στοιχεία έχοντας βάλει «την καρδιά του εκεί μέσα» και τόνισε πως ο Ιμβριώτης αναγνώστης θα δει ξανά την παιδική του ηλικία και θα την αγαπήσει ακόμα πιο πολύ.

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια