Ανεπαρκής η φύλαξη και του 1ου Δημοτικού Νέας Σμύρνης λέει ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου

Διευρύνονται οι ανησυχίες για την ελλιπή φύλαξη των σχολείων της πόλης, με την σχολική κοινότητα να πιέζει για μέτρα τον Δήμαρχο Τζουλάκη.

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς την Δημοτική Αρχή και προς την Αστυνομία

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

                                                                                   Νέα Σμύρνη 14 Δεκεμβρίου  2016

                           

  ΠΡΟΣ

1.- Τον Δήμο Νέας Σμύρνης  νόμιμα εκπροσωπούμενο από τον Δήμαρχό του

2.- Την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Νέας Σμύρνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

Στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σμύρνης.

       Κύριοι ,

Θα θέλαμε να σας απασχολήσουμε με ένα ζήτημα που αφορά την φύλαξη  του κτιρίου  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης και το οποίο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την ασφάλεια των παιδιών μας.

Πιο συγκεκριμένα επειδή η πρόσβαση στον χώρο του σχολείου κατά τις ώρες που αυτό δεν λειτουργεί ακόμη και με τις πόρτες κλειδωμένες είναι σχετικά ευχερής  έχει παρατηρηθεί ότι ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες  συχνάζουν σε αυτό εξωσχολικά  άτομα  τα οποία αφενός μεν επιδίδονται  σε πράξεις βανδαλισμού μέσα στα κτίρια του σχολείου , γράφοντας  στους τοίχους διάφορα συνθήματα με αισχρό μερικές φορές  περιεχόμενο ,και τώρα  τελευταία σπάζοντας  με σφυριά τα τοιχία και τις κολώνες  των κτιρίων του σχολείου και πετώντας  τας υλικά της κατεδάφισης στην αυλή και αφετέρου να επιδίδονται και σε χρήση προφανώς παράνομων ουσιών και αλκοόλ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές φορές το πρωί οι καθαρίστριες του κτιρίου αλλά και μέλη του διδακτικού προσωπικού έχουν βρει χρησιμοποιημένες σύριγγες και σπασμέςνα μπουκάλια.

Είναι λοιπόν πασιφανές ότι από τις παραπάνω ενέργειες   δημιουργούνται άμεσοι κίνδυνοι  για την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των μαθητών του σχολείου μας με αποτέλεσμα  δικαιολογημένα   όλοι οι γονείς  να έχουν θορυβηθεί να διαμαρτύρονται  προς εμάς αλλά και προς τον Διευθυντή του Σχολείου για την κατάσταση αυτή..-

Υπάρχει λοιπόν άμεση ανάγκη να παρθούν  μέτρα τα οποία θα καθιστούν σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση στον χώρο  του σχολείου μας  και στην ο μη γένοιτο περίπτωση εισόδου σε αυτό και παράνομων ενεργειών θα έχουν σαν σίγουρο αποτέλεσμα  την σύλληψη και τιμωρία των δραστών των παράνομων ενεργειών αυτών.

Το ποια είναι τα πρόσφορά μέτρα είναι δική σας αρμοδιότητα να τα βρείτε εμείς όμως θα μπορούσαμε  να προτείνουμε μερικά όπως: 1.- Την ενίσχυση της περίφραξης του σχολείου ώστε να δυσχερανθεί σημαντικά η πρόσβαση σε αυτό .2)  Τον ορισμό  σχολικού φύλακα  αποκλειστικά για το για το σχολείο μας , το οποίο ας σημειωθεί ότι είναι το μεγαλύτερο  της Νέας Σμύρνης 3)  Η  τοποθέτηση συναγερμού  και 4)Σε  συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης την κατά το δυνατό καλύτερη αστυνόμευση χώρου του σχολείου..

Γνωρίζουμε ότι για το θέμα αυτό σας έχει ενοχλήσει και ο Διευθυντής του Σχολείου μας ,και θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού  πριν έχουμε κάποιο ατύχημα  σε βάρος της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών μας.

Εμείς σαν Σύλλογος αλλά και όλοι οι  γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου     είμαστε ανά πάσα στιγμή στην διάθεση σας    για την εύρεση της καλύτερης λύσης του σημαντικότατου  αυτού προβλήματος.

Αναμένοντας  άμεση αντιμετώπιση του    προβλήματος

         

   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια